EUROPA

MIDDEN-AMERIKA

AZIË

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE Bestemmingen

Italië

Europa

Midden-Amerika

Azië

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE  bestemmingen

Italië

Wolvesontheroad_Boedapest_speeltuin
Wolvesontheroad_Boedapest_speeltuin

7x de leukste speeltuin in Boedapest

WOTR

WOTR = Wolves on the Road, wij zijn Johan, Manoëlle, Dex, Bing en Billie. In 2022 besloten wij ons leven volledig om te gooien. Wil je meer over ons weten of onze reis volgen? Check dan onze Insta @wolvesontheroad.

Yes met 3 kinderen kunnen wij je hier zeker veel informatie over geven!

Maak je met (kleine) kinderen een stedentrip naar Boedapest? Dan is er een grote kans dat een speeltuin onderdeel van je programma zal zijn. Nou, hiermee zit je in Boedapest helemaal goed! Het heeft ons zo onwijs verrast hoeveel leuke speeltuinen er in de stad te vinden zijn. In deze blog zetten we de leukste speeltuinen op een rijtje voor je. Mét locatie, zodat precies weet waar je een goede break kunt vinden tijdens de sightseeing van Boedapest.

Speeltuin Boedapest

Een speeltuin in Boedapest is niet alleen een lust voor het oog, maar de veiligheid staat vaak voorop. Zo zijn de toestellen meestal in een goede staat en is het hele speelterrein vaak afgezet met een kindveilig hek. Zo kun jij, rustig in het zonnetje zitten, zonder verdwaalde of weglopende kinderen.

1. De speeltuin in het Városliget park.

Locatie: Google Maps

2. Spelen in het Csúszdapark

Deze speeltuin vonden onze kids daarentegen de aller, aller leukste. En ik geef ze geen ongelijk wanneer je deze glijbanen ziet. Zorg wel dat je zelf iets van eten of drinken meeneemt, want er is hier geen gelegenheid toe. Er is ook geen toilet, just saying. En je moet er een klein stukje voor omhoog lopen om er te komen. Voor ons de enige nadelen, want verder is dit een stukje kids heaven.

Locatie: Google Maps

3. De speeltuin bij Erzsébet tér (Deák Ferenc tér)

Deze speelgelegenheid ligt naast Fashion street, dus ideaal om te bezoeken wanneer de kids even klaar zijn met het winkelen. De speeltuin op zich is prima, maar geen hoogstandje. Wat wel heel leuk is aan deze plek is dat er een groot skatepark naast ligt. Dat is bij de meeste kinderen altijd een succes. Daarnaast ligt de speeltuin ook naast het reuzenrad. Wie de hoogtes durft te trotseren heeft hier een fantastisch uitzicht op de stad.

Locatie: Google Maps

Speeltuin Boedapest

4. Het kleine, nog leukere broertje van Erzsébet tér, Kuflik Playground Hild Tér

Wanneer je een klein stukje doorloopt vanuit Deák Ferenc tér, vind je nog een hele leuke speeltuin. Wij vonden deze zeker mooier dan degene die we hiervoor beschreven. Het fijne aan deze speelgelegenheid is dat er ook een toilet en verschoning ruimte aanwezig is. En nog een leuke fact; naast deze speeltuin zit een heel goed en traditioneel Hongaars restaurant, Parasztkonyha.

Locatie: Google Maps

Speeltuin Boedapest

5. De speeltuin bij Fövám tér

Deze speeltuin is zeker niet te mooiste in het rijtje. Eerder wat simpel maar met genoeg vermaak. Waarom hij dan toch in dit rijtje staat? Vanuit hier heb je een fantastisch uitzicht op de kettingbrug en de markthal. Tevens zit er een Starbucks naast dus je kunt heerlijk genieten van het uitzicht met een heerlijke cappuccino. En daarna wip je zo de markthal in voor groente, fruit of typische Hongaarse specialiteiten.

Locatie: Google Maps

6. Speleb bij het museum in de ‘Múzeumkert’

Deze speeltuin is niet alleen een lust voor het oog, maar het heeft ook nog een leuke verassing. Wanneer je hier naartoe gaat, neem dan 200FT mee. Er is hier namelijk een leuke knikkerbaan aan de wand én er staat een automaat bij om een knikker te kunnen kopen. Plezier gegarandeerd.
Combineer deze speeltuin bijvoorbeeld met het naastgelegen Hongaars Nationaal Museum ‘Magyar Nemzeti’.

Locatie: Google Maps

7. Spelen in het Olimpia Park

Deze speeltuin ligt in het Olimpia park. Het leuke hieraan is dat er, naast het speelgedeelte, aandacht is voor alle olympische medaillewinnaars van Hongarije. Alle namen en successen van de afgelopen tientallen jaren vind je trots in de monumenten gegraveerd. Aan de waterkant zie je de grote ringen van de olympische spelen staan.
Deze speeltuin is leuk voor jong en oud. Naast klimtoestellen vind je er schommels, een zandbak, waterstralen uit de grond (alleen in de zomer) en een groot voetbal/basketbal veld.

Locatie: Google Maps

Nog meer Boedapest inspiratie?

We gingen met de nachttrein van Nederland naar Boedapest en we schreven er een uitgebreide blog over. Wist je dat dit een hele makkelijke manier van reizen is? Dat er zelfs een ontbijtje bij zit, maar dat er ook dingen waren die ons heel erg tegenvielen. Lees er alles over in deze blog.

Next blog:

Previous blog:

Must Reads on the blog

WOTR Must Reads