EUROPA

MIDDEN-AMERIKA

AZIË

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE Bestemmingen

Italië

Europa

Midden-Amerika

Azië

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE  bestemmingen

Italië

Singapore met kinderen | dit kun je er doen

WOTR

WOTR = Wolves on the Road, wij zijn Johan, Manoëlle, Dex, Bing en Billie. In 2022 besloten wij ons leven volledig om te gooien. Wil je meer over ons weten of onze reis volgen? Check dan onze Insta @wolvesontheroad.

Yes met 3 kinderen kunnen wij je hier zeker veel informatie over geven!

Een bezoek aan Singapore met kinderen stond al even op onze wensenlijst. Een land dat zo vooruitstrevend en schoon is, en dat in midden Azië, dat moesten we met eigen ogen zien. Hier vind je nog geen vuiltje op straat, mag er vaak überhaupt niet buiten op straat gegeten worden en heeft elke taxi wel een of meerdere kinderstoeltjes. Daarnaast voelt het alsof je in een paar dagen door verschillende werelddelen reist. Je vind hier veel verschillende culturen zoals de Maleisische, Chinese, Indische of Islamitische cultuur. En elke cultuur heeft zijn eigen wijk waar je je ogen uitkijkt. Singapore is een stad om van te houden. Een stad dat bruist van de musea, waar wolkenkrabbers opdoemen, maar waar ook nog heel erg veel groen te vinden is.

Singapore met kinderen_Marina Bay

1. Bezoek de tofste wijken van Singapore met kinderen

Vroeger kende Singapore veel verschillende culturen. Deze culturen leefden vaak op een plek bij elkaar, waardoor er al snel verschillende wijken ontstonden. In deze wijk waan je jezelf echt even in een ander werelddeel. Zo heb je Chinatown, Little India en de Arabische wijk waar veel Maleisiërs woonden met een Islamitisch geloof. Het leuke is dat de Arabische wijk en Little India op loopafstand van elkaar liggen, waardoor je dit op een dag prima kunt bezoeken met kinderen. Loop dan zeker ook even over de Haji Lane waar je de hipste tentjes vind en de mooiste muurschilderingen.

De Arabische wijk Kampong Glam

Hier voel je de duizend en één nachten, zie je de mooiste tapijten voorbij komen en eet je heerlijk Turks of Libanees eten met uitzicht op de moskee.


Little India in Singapore met kinderen

Dat deze wijk nog leeft binnen de Indiase cultuur zie je gelijk. Aan de grote groepen Indiërs die samenkomen op een grasveld om te eten, socializen of te slapen. Maar ook aan de geuren van alle herkenbare kruiden en je vind het het meest kleurrijke gebouw van Singapore, House of Tan Teng Niah.


Hadji Lane in Singapore met kinderen

Dit is de hipste straat van Singapore en zeker de moeite waard om eens doorheen te lopen. Je vindt er gezellige bars, restaurants en winkeltjes. Maar het meest kijk je je ogen uit naar alle mooie muurschilderingen. Voor een top ervaring kun je hier een speciale tour boeken waarbij er foto’s gemaakt worden van jezelf bij deze muurschilderingen. Super leuk! De tour kun je hier boeken. Wij hebben altijd onze fotografe (Manoëlle) bij ons, maar hoe leuk is die optie.

Singapore_Hadji Lane

2. Ga shoppen op Orchard Road

Winkelen met kinderen staat misschien niet hoog op je lijstje, maar deze straat wil je echt even gezien hebben. Je vindt hier 2,2 kilometer aan winkels met alle bekende merken. Heb je nog iets nodig? Dan ga je het hier vast vinden. Geen zin om je kids mee een winkel in te sleuren? Struin dan lekker een stukje en haal een heerlijk ijsje bij een van de kraampjes. Dat was bij onze kids al het vermaak van de dag.

Singapore_Orchard Road
Singapore met kinderen_orchard Road_Ijs eten

Geen zin om te lopen? Wij zagen ook fietsen staan met kinderzitjes die je aan de straat kunt huren. Met de app Anywheel kun je deze fietsen gemakkelijk huren. Zo wordt het reizen door Singapore met kinderen nog gemakkelijker.

Singapore met kinderen_Anywheel fietshuur

3. Een dag vol plezier en actie in Universal Studio’s.

Wij houden ervan om in andere landen ook een attractiepark te bezoeken. Hier in Singapore vindt je Universal Studio’s. Daar hoeven wij natuurlijk niet veel meer uitleg over te geven. Gegarandeerd een dag vol plezier. Wij kozen ervoor om een fast pass te kopen bij de ingang. Ze zijn enorm prijzig, maar wij vonden het geld dubbel en dwars waard. Nergens hebben de kids lang in een wachtrij hoeven te staan en zo hebben ze elke attractie een of meerdere keren kunnen doen. Zonder deze pas waren het eindeloze wachtrijen geweest en hadden ze zeker niet alles kunnen zien of doen.

LET OP: Singapore is heel erg strict als het gaat om regels. Bijna alle attracties in dit park vereisen een minimale lengte van 1,22m. Zijn je kids nog te klein? Dan kun je het park beter laten voor wat het is. Of je moet natuurlijk gewoon zelf heel graag in alle attracties willen. Neem dan genoeg tussendoortjes mee voor de wachtende peuters 😉


4. Bezoek Singapore’s hoogtepunt Gardens by the Bay

Wat je ook kiest om te doen in Singapore met kinderen, Gardens by the Bay mag je zeker niet overslaan. Sterker nog, zet hem maar bovenaan je lijstje. Wat hebben we hier onze ogen uitgekeken. Hier steken 25-50 meter hoge Supertrees boven al het groen uit, naast twee ‘s werelds grootste kassen. Met als doel: een tuin in de stad te creëren om zo de kwaliteit van het leven in Singapore te vergroten.

Singapore met kinderen_Gardens by the bay

In dit immense natuurpark vol flora en fauna, zijn er een aantal toffe activiteiten en bezienswaardigheden. Zo kun je een skywalk lopen rondom de Supertrees. Deze zijn niet alleen onwijs mooi om te zien, maar ze hebben ook een hele belangrijke functie. Tegen deze ‘bomen’ groeien allerlei soorten planten. Van exotische varens tot orchideeën. Daarnaast kunnen ze ecologische functie van een echte boom nabootsen. Zo is er een vorm van fotosynthese en kunnen ze regenwater opvangen. Ze hebben zelfs de functie om lucht aan te zuigen en af te voeren als onderdeel van de koelsystemen in de kassen. Tof toch!

En weet je wat nog toffer is? Elke avond kun je hier een lichtshow bijwonen. Deze start om 19:45u en om 20:45u. Ga lekker op de grond liggen en geniet van de het spektakel boven je. En wees gerust, Singapore is zo schoon dat je van de grond zou kunnen eten. Wat overigens dan weer niet zou mogen 😉

TIP: Heb je kids die houden van dino’s? In het restaurant naast de supertrees kun je heerlijk eten tussen de bewegende dinosaurussen.

Flower Dome in Singapore met kinderen

De Flower Dome is de grootste glazen kas ter wereld. Hier vind je werkelijk waar alle flora en fauna van overal ter wereld. Wij zijn er zelf helaas niet geweest omdat het gesloten was voor onderhoud. Balen! Maar van horen en zeggen is het zeker de moeite waard om het te bezoeken!

Tip: check van tevoren de openingstijden. Op sommige dagen is het gesloten voor onderhoud.

The Forest Cloud in Singapore met kinderen

Je kunt wel zeggen dat dit de activiteit is waar we het meest naar hebben uitgekeken. We hadden dan ook hoge verwachtingen. En geloof ons, het was precies waar we op hoopten. Dat je het Forest Cloud moet bezoeken in Singapore met kinderen is een feit hoor.

Singapore met kinderen_The Forest Cloud

Het Cloud Forest is echt een adembenemend stukje natuur in Singapore. Dit unieke ecosysteem is onderdeel van Gardens By the Bay en het laat je de weelderige flora en fauna zien van het regenwoud. Met name die uit bergachtige regio’s met hoge luchtvochtigheid. En wat nou het aller tofste is aan deze plek, dat is dat er onder de grote glazen koepel een reusachtige waterval is van vijfendertig meter hoogte die naar beneden stort!

Singapore_The Forest Cloud_waterval

Wat nou ook gaaf is aan het Cloud Forest, is dat je hier helemaal naar boven kunt lopen. De route is goed te lopen en er is ook een lift om met de kinderwagen naar boven te kunnen.
Toen wij het Cloud Forest bezochten was er een Avatar thema gaande. Nu hebben wij twee Avatar liefhebbers in huis, dus dit was een groot succes. Wil je zien hoe we hier in onze eigen Avatar veranderden? Check dan zeker ook even het Singapore hoogtepunt op onze insta.

Vanaf 10 uur is er elke 2 uur een nevel te zien, wat je bezoek nog indrukwekkender zal maken. Plan je bezoek dus rond een van deze tijden om het te kunnen zien.

Singapore_The Forest Cloud_avatar
Singapore met kinderen_The Forest Cloud_avatar

4. Bezoek de exclusieve shoppingmall The Shoppes

Ik hoor je denken, een exclusieve shoppingmall met kinderen? Nou, nee dat gaat niet helemaal samen kan ik je verzekeren. En vooral niet wanneer je drie van die wilde wolven net als ons hebt. Maar toch is het de moeite waard om hier eens naar binnen te lopen. Niet vanwege de mega dure winkels die er zitten, maar vanwege de boot die door de shoppingmall vaart. Een boot? Ja een boot. Of nou ja, een soort van gondel in een aangelegd kanaaltje. Waar anders dan in Azië is dit mogelijk? Zeker even naar binnen wippen dus om dit te aanschouwen.

Singapore_The Shoppes_Exclusief Winkelcentrum
Singapore met kinderen_The Shoppes


5. Nog een allerlaatste tip om te onthouden

Als je gaat shoppen in Singapore (denk aan Orchard Road of The Shoppes), dan kun je een tax refund krijgen wanneer je iets voor meer dan $100 aankoopt. Geef dit even aan bij je aankoop en zorg dat je je paspoort bij je hebt. Je krijgt dan een speciale bon waarmee je op het vliegveld 5% van je aankoopbedrag terug kunt krijgen. Zo waren onze Apple Airpods nog voordeliger geprijsd. Go for it!

Wil je nog meer Singapore met kinderen inspiratie? Kijk dan ook op onze instagram page @wolvesontheroad bij de hoogtepunten. Hier vind je het complete reisverslag van onze dagen in Singapore.

Must Reads on the blog

WOTR Must Reads