EUROPA

MIDDEN-AMERIKA

AZIË

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE Bestemmingen

Italië

Europa

Midden-Amerika

Azië

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE  bestemmingen

Italië

Panama | dé verrassing van Midden – Amerika

WOTR

WOTR = Wolves on the Road, wij zijn Johan, Manoëlle, Dex, Bing en Billie. In 2022 besloten wij ons leven volledig om te gooien. Wil je meer over ons weten of onze reis volgen? Check dan onze Insta @wolvesontheroad.

Yes met 3 kinderen kunnen wij je hier zeker veel informatie over geven!

Beste reistijd: November – Mei (maar als je de regen geen probleem vindt dan het hele jaar door 😉

Vlieguren: 11

Valuta: Amerikaanse Dollar | Panamese Balboa

Taal: Spaans

Panama stond in eerste instantie niet op onze wereldreis-lijst. Het is vaak de tussenstop wanneer je naar Costa Rica vliegt. Aangezien wij met drie kinderen reizen en Billie hier pas anderhalf was, leek een tussenstop voor ons geen fijne start van een eerste lange vlucht. Dus besloten we al snel dat we gewoon wat langer in Panama zouden blijven. En wat zijn we blij met deze keuze. Panama is namelijk echt een ondergewaardeerd land, want wat is het hier veelzijdig. Van een bruisende stad tot aan tropische eilanden. Panama heeft het allemaal! Dus zet hem er maar bij op je wereldreis lijst en geniet alvast mee met onze avonturen.

PANAMA-STAD

Panama-stad is de hoofdstad van Panama en kun je opdelen in het oude en het nieuwe gedeelte. Het nieuwe gedeelte bestaat veelal uit hoogbouw en heeft echt het drukke stadsgevoel. Wij bleven hier in het Best Western Hotel waar het zwembad een fantastisch panoramisch uitzicht heeft op de stad.

Panoramisch uitzicht bij het Best Western Hotel

Casco Viejo is het oude, koloniale gedeelte van de stad.  Hier vind je de historische gebouwen en gezellige pleintjes. En vergeet hier vooral niet naar boven te kijken, want de meeste restaurants, bars en zwembaden vind je hier op de rooftops. Wij verbleven hier in een mega fijn appartement waar we nu nog steeds verliefd op zijn, Las Clementinas.

In deze blog hebben we een uitgebreid verslag en tips geschreven over Panama-stad. Lees hier ook hoe wij, op een toffe manier, het Panamakanaal bezochten.

BOCAS DEL TORO

Verliefd zijn wij op deze groep eilanden in het Caribische stukje van Panama. Waar je de mooiste stranden vindt, gifkikkers kunt spotten en eiland hopt met watertaxi’s.

De eilanden liggen aan de grens met Costa Rica en je kunt heel gemakkelijk vanuit hier de oversteek maken. Lees hier mee waar wij sliepen, zwommen en op avontuur gingen.

Must Reads on the blog

WOTR Must Reads