EUROPA

MIDDEN-AMERIKA

AZIË

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE Bestemmingen

Italië

Europa

Midden-Amerika

Azië

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE  bestemmingen

Italië

Kuala Lumpur met kinderen | 9x dingen om te doen

WOTR

WOTR = Wolves on the Road, wij zijn Johan, Manoëlle, Dex, Bing en Billie. In 2022 besloten wij ons leven volledig om te gooien. Wil je meer over ons weten of onze reis volgen? Check dan onze Insta @wolvesontheroad.

Yes met 3 kinderen kunnen wij je hier zeker veel informatie over geven!

Kuala Lumpur met kinderen? Doen! Deze stad is echt onze favoriete plek in Azië. Hier bezoek je de leukste musea, speel je midden in de stad in een mega speeltuin, slaap je op de 55e verdieping of ontdek je de stad op de fiets. En dit alles met de fijne Aziatische prijzen. Wij vinden Kuala Lumpur ook nog eens heel kindvriendelijk. In deze blog hebben we de leukste tips voor je op een rijtje gezet.

Petronas Towers Kuala Lumpur

1. Bezoek het KL Forest Eco Park in Kuala Lumpur met kinderen

Het KL Forest Eco Park is een groen park midden in de stad vol met hangbruggen. De entree is gratis voor kinderen en voor ons volwassen kost het maar een paar euro. Zeker leuk dus om eens doorheen te wandelen met je kinderen. Avontuur gegarandeerd.

KL Eco Forest Park Kuala Lumpur

2. Spelen en zwemmen bij de Petronas Towers

Midden in de stad, voor de Petronas Towers (de Twin Towers van Kuala Lumpur) vind je een groot stadspark. Hier kijk je je ogen uit aan de hoeveelheid speeltoestellen. Kids heaven dit hoor! En daarnaast vind je er ook nog een groot openbaar zwembad. Al kun je het niet echt een zwembad noemen, want het water is niet echt diep genoeg om daadwerkelijk in te kunnen zwemmen. Maar op hete dagen is het zeker fijn om hier even af te koelen.

Let er wel op, dat wanneer je naar het park gaat, de speeltoestellen heel heet kunnen worden op warme dagen. Ga er dus lekker vroeg in de ochtend heen.

Playground Petronas Towers Kuala Lumpur

3. Ontdek de stad op de fiets met MikeBikes

Wij zijn gek op fiets tours en proberen dit in elke grote stad te doen. In Bangkok hadden we al zo’n geslaagde tour, dat we Kuala Lumpur met kinderen ook zeker op de fiets wilde ontdekken. We boekten een tour bij MikeBikes. Wederom een Nederlandse organisatie met een hart voor de lokale bevolking. Ze hebben knaloranje fietsen die lekker opvallen en, ook heel belangrijk, goed fietsen. Ze hebben fietsen met kinderzitjes dus de kleintjes kunnen ook gezellig mee.
Tijdens de tour zagen we ook hier weer de leuke, lokale kanten van de stad. Van traditionele huizen midden tussen de grote gebouwen in tot het bezoeken van een Chinese tempel.
Wij vonden het een onwijs leuke tour, met hele enthousiaste guides.

Let op: wij vonden dat we toch aardig wat stukken op de drukke wegen reden (zie onderstaande foto). Daardoor vonden we het met onze middelste nog wel eens spannend. Wij raden aan om de kinderen alleen zelfstandig te laten fietsen wanneer ze goed kunnen deelnemen aan het verkeer.

Mike Bikes tour Kuala Lumpur
Mike Bikes Kuala Lumpur met kinderen

4. Ga ontdekken in het Petrosains Discovery Centre

Wil je graag een museum bezoeken in Kuala Lumpur met kinderen? Ga dan zeker naar het Petrosains Discovery Centre, want dit is zo leuk! Je kunt hier allerlei (wetenschappelijke) proefjes doen, een 3D film bekijken, racen in een simulator, glijden van een mega glijbaan (zie foto) of bijvoorbeeld ontdekken hoe je een robot programmeert. En voor alle dino liefhebbers onder ons is er in de laatste ruimte een heus Dino thema met zelfs bewegende dino’s. Het is een soort van NEMO en Naturalis in één. En het leuke van alles is dat het bezoeken van een museum in Kuala Lumpur heel goedkoop is.

5. Ga de hoogte in bij de 421 meter hoge KL Tower

Voor de daredevils onder ons kun je de KL tower bezoeken in Kuala Lumpur met kinderen. In dit 421 meter hoge gebouw kun je helemaal omhoog voor een panoramisch uitzicht over de hele stad. We kunnen er verder niet heel veel over vertellen, omdat we zelf niet omhoog zijn geweest. Flauw hè, maar we waren op en moe na het bezoek van het Forest Eco Park wat ernaast ligt. En stiekem hebben een aantal van ons flinke hoogtevrees waardoor de keuze zo gemaakt was om aan de grond te blijven. Onder in de toren heb je wat souvenirs winkeltjes en wat eetgelegenheden. Boven aan de top vind je een 360° restaurant en je kunt hier ook een gezellig familieportret laten maken met de skyline achter je.

KL Tower Kuala Lumpur
KL Tower

het Upside down house in Kuala Lumpur met kinderen

Midden tussen het Forest Eco Park en de toren in vind je het upside down house. Wij hebben het bezocht met onze kids, maar zijn er niet zo over te spreken. Je betaalt teveel entree voor wat je krijgt te zien. Het huis telt 5 kamers waar alles op zijn kop hangt en je foto’s kunt maken wat een grappig effect geeft. Echter is het hele huis vervallen, beschadigd en oud. Het lijkt erop dat de crisis hier hard heeft toegeslagen en er al jaren geen onderhoud meer is gepleegd. Onze eerlijke mening is dat dat dus niet te moeite waard is om te bezoeken.

Upside down house Kuala Lumpur

6. Beklim de 272 trappen bij de Batu Caves

De Batu Caves zou ik zeker op je must-visit lijst zetten. Hier klim je 272 gekleurde trappen op om in een grote hindoeïstische tempelgrot uit te komen. Voor de tempel staat een immens beeld van de oorlogsgod Muragan.

De tempel is gratis toegankelijk en onderweg kom je heel wat aapjes tegen op de trappen. Let er wel op dat deze apen nogal brutaal kunnen zijn. Zorg dus dat je niets aan eten bij je hebt of plastic flesjes. Daar zijn zo namelijk dol op en gegarandeerd dat ze het van je afpakken. Mocht je toch iets bij je hebben wat de apen te pakken krijgen dan ga de strijd niet aan en geef het ze. De kans is er namelijk dat ze anders zullen bijten om het toch te krijgen. Ze laten het vanzelf weer los. En als je verder geen oogcontact maakt en niet naar ze lacht dan laten ze je gewoon met rust, don’t worry 😉

Batu Caves Kuala Lumpur Stairs

Geen zin (of de mogelijkheid) om de trappen op te lopen? Wanneer je op het plein bent voor de trappen is er genoeg vermaak en heb je ook een mooie indruk van het gigantische beeld. Het plein zit vol met duiven en met een klein handje vogelvoer is het net alsof je op San Marcoplein in Venetië staat. Zo is de het bezoeken van de Batu Caves altijd leuk in Kuala Lumpur met kinderen.

Batu Caves Kuala Lumpur

7. Bezoek een indoor pretpark in een shoppingmall

Een pretpark mét achtbaan binnen in een shoppingmall? Dat kan gewoon in Kuala Lumpur. In de grote shoppingmall Berjaya Times Square van je het Berjaya Times Square Theme Park. En wanneer je de shoppingmall binnenkomt zul je niet zeggen dat er dit in verstopt zit. De mall zelf is niet heel bijzonder en bestaat vooral uit veelal dezelfde soort winkeltjes. Op de 5e verdieping vind je de entree van het pretpark. De tickets zijn wel aan de prijzige kant voor Aziatische begrippen.

Beraya Times Square Kuala Lumpur

Voor ons (hallo hoogsensitief gezin!) was het indoor pretpark iets teveel van het goede. Maar wees niet getreurd, links naast het pretpark bevind zich nog veel meer. Hier kun je een escape room bezoeken of go-karten. Wij kozen voor de onderstaande activiteit; inline skaten. Lekker muziekje op de achtergrond, skeelers of rolschaatsen aan, lichten uit en neon lichten aan. Perfecte combi!

8. Kijk je ogen uit bij een van de vele shoppingmalls in Kuala Lumpur met kinderen

Bijna op elke hoek van de straat vind je wel een shoppingmall. Van kleine boutiques tot aan de grote en dure winkelketens. Het is echt een beleving om hier in Kuala Lumpur eens doorheen te lopen. De grootste en bekendste shoppingmalls zijn Het Pavilion en het Suria KLCC Mall. In het Pavilion vindt je de bekende, exclusieve en dure winkelketens. Het Suria KLCC Mall bevindt zich in/voor de Petronas Towers. Dit was onze favoriete mall aangezien je hier bijna elke winkel wel vinden kunt. En het leuke aan deze mall is dat er elke avond om 20:00u een fonteinshow gehouden wordt bij de fontein aan de park ingang.

9. Eten bij de foodcourt van de Petronas towers

Eten kun je eigenlijk overal wel in Kuala Lumpur met kinderen, maar in de Petronas towers zit een hele grote foodcourt op de 2e verdieping. En dit vinden wij dus helemaal ideaal met kinderen. Iedereen kan bestellen waar je zin in hebt terwijl je gewoon samen aan een tafel zit. Heb je geen zin om een restaurant te zoeken? Dan ga je dus lekker hierheen.

Leuk feitje: KUALA betekend SAMENVLOEIING en LUMPUR betekend MODDERIGE RIVIER. Samenloop van modderige rivieren dus. Hieronder zie je het punt in KL waardoor het zijn naam heeft gekregen.

Kuala Lumpur River

Must Reads on the blog

WOTR Must Reads