EUROPA

MIDDEN-AMERIKA

AZIË

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE Bestemmingen

Italië

Europa

Midden-Amerika

Azië

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE  bestemmingen

Italië

Khao Sok met kinderen | slapen op een drijvende bungalow

WOTR

WOTR = Wolves on the Road, wij zijn Johan, Manoëlle, Dex, Bing en Billie. In 2022 besloten wij ons leven volledig om te gooien. Wil je meer over ons weten of onze reis volgen? Check dan onze Insta @wolvesontheroad.

Yes met 3 kinderen kunnen wij je hier zeker veel informatie over geven!

Khao Sok met kinderen? Doen! Met een long-tail boat vaar je over de Cheow Lan Lake middenin het nationaal park Khao Sok. Onderweg zie je wilde olifanten, gibbon apen en neushoorvogels terwijl je tussen de immense rotsformaties vaart. Je maakt een avontuurlijke hike en je gaat op zoek naar vleermuizen in de grotten. En dan, als de zon achter de rotsen wegzakt, vaar je terug naar je overnachting; een drijvende bungalow op het water. Hier zwem of kajak je nog even en geniet er van een heerlijke verse maaltijd. Het klinkt bijna te perfect om waar te zijn, maar niets in minder waar. Deze tour was oprecht het hoogtepunt van onze hele Thailand reis.

Khao Sok met kinderen - slapen op een drijvend vlot

De start van de tour in het stadje Khao Sok

Wij boekten onze tour via Morning Mist Resort in Khao Sok en dit was ideaal. De dag voor de tour kwamen we aan in het resort en checkten we in. Onze accommodatie is een soort hutje op palen wat basic is, maar prima. Er zijn twee twee-persoons bedden met een klamboe, een badkamertje en wat planken om je spullen op te bergen. Verwacht dus niet al te veel luxe hier, het is maar voor een nachtje.
Het resort ligt midden in het stadje zelf. Er is een heerlijk klein zwembad bij, vriendelijk personeel en het ontbijt is er ook erg lekker. Khao Sok zelf waren we instant verliefd op. Het heeft een heerlijke backpackers vibe en deed ons erg denken aan Costa Rica. Ga hier zeker eens een heerlijke pizza eten bij Chao Italian Ristorante aan de rivier.

De overnight lake tour in Khao Sok met kinderen

Na een prima nacht was het tijd voor de tour. Bij Morning Mist krijg je, wanneer je de tour via hun boekt, het ontbijt er gratis bij. Ideaal! Om negen uur werden we opgehaald door onze enthousiaste guide. Het is nog best wel een rit richting het nationaal park. Met een minivan rijd je richting de pier. Dit duurt alles bij elkaar een klein uurtje. Vlak voor aankomst bij de pier stoppen ze even bij de 7-eleven. Hier kun je eventueel wat snacks inslaan en een sanitaire stop maken. Let er wel op dat het enorm ranzige openbare toiletten zijn. Zorg dus dat je even naar de wc gaat voor je de minivan instapt.

DE PIER

Dan is het echt tijd voor het avontuur in Khao Sok met kinderen. Bij aankomst in de haven van het Nationaal park reis je door op een long-tail boat. Bij onze tour waren er gelukkig ook reddingsvesten voor kinderen aanwezig die zelfs Billie aankon. Met deze boot vaar je vervolgens ook nog een dik half uur over het Cheow Lan Lake voor je bij je drijvende bungalow aankomt. Dit was overigens geen straf, want het uitzicht was fenomenaal! De kinderen keken hun ogen uit en de snelheid van de boot zorgt voor een heerlijke verkoelende wind.

Khao Sok National Park

Je eigen drijvend stukje hemel op aarde in Khao sok met kinderen

En dan kom je aan bij de plek waar je gaat overnachten. Zodra de boot de hoek om gaat en je de huisjes ziet liggen valt je mond vanzelf open. Dit is zo gaaf! Bij aankomst staat er al een heerlijke lokale en vers bereidde lunch op je te wachten.

Khao Sok - longtailboat

Naast alle twee-persoons huisjes zijn er ook twee familie huisjes. En met een gezin van vijf waren deze echt heel chill. We hadden gewoon vier twee-persoonsbedden dus ieder kon in een apart bed slapen. Iets hierboven zie je ons uitzicht vanuit het huisje, waar je letterlijk zo het water in kon duiken vanuit de veranda. Elk huis heeft ook zijn eigen zwemvesten. Je mag namelijk niet zwemmen zonder een vest aan. En aangezien er dus ook kinderzwemvesten zijn, liep Billie hier gewoon de hele dag mee rond.
Het huisje heeft geen eigen badkamer. Dit is een apart gebouw wat je deelt met alle andere. Er zijn toiletten en douches (geen warm water). Let er ook even op dat je niet de hele dag stroom hebt, aangezien daar alle stroom via een aggregator gaat. En deze gaat meestal pas aan het einde van de middag aan.

Vrije tijd op het meer

Na de lunch heb je eerst nog wat vrije tijd op het meer zelf. Er liggen kajakken die je mag lenen of grote opblaas banden om mee op het water te dobberen. Onze jongens gingen natuurlijk meteen de kajak op. Voor je vertrek naar het meer kun je een drybag huren bij het resort mocht je deze zelf niet hebben. Dat is ideaal voor als je dus, net als ons, een stukje het water op gaat en ook je camera mee wilt nemen. Die drybags verkopen ze overigens ook in elke shop in Khao Sok zelf.

Kajak Thailand

Tijd voor avontuur in Khao Sok met kinderen

En dan is het tijd om op avontuur te gaan. Met de long-tail boat varen we naar een stukje jungle. Hier gaan we op zoek naar gibbon apen, slangen, klimmen de jongens in de immense bomen en krijgen we nog meer enthousiaste uitleg over alles wat er in de jungle te vinden is. Het is relatief gezien een korte hike wat prima te doen was voor onze kinderen. De jongste ging lekker mee in de draagzak.

Cheow Lan Lake safari

Daarna vaar je nog richting een grot. Hier krijg je allemaal een hoofd zaklamp op en ga je via een steile trap omhoog de grot in. Sta oog in oog met vleermuizen en, schrik niet, flinke spinnen. Ook hier ben je niet heel erg lang binnen, wat weer een prima tijd was voor onze kids om het vol te houden.

een verborgen tempel

Als we terug richting de drijvende bungalows varen, zakt de zon al bijna achter de grote rotspartijen. Onze gids vertelt ons hier nog alle historie van het nationaal park zelf. Het meer is namelijk een stuwmeer wat in 1987 is gecreëerd door de aanleg van de Rajjaprabha dam. Hierbij hebben 385 families hun huizen moeten verlaten voor het onderliep met water.
Het meer is op veel plaatsen wel 40 meter diep, met als diepste punt wel 90 meter! Onze gids vertelde zelfs dat er in het water ook nog een tempel verborgen ligt. En dat blijft toch een bizar idee wanneer je hier met de boot overheen vaart.

Cheow Lan Lake

Wilde olifanten

Niet veel later zien we dat waar we op hoopten, wilde olifanten! Er is niets magischer om een kudde olifanten te kunnen observeren. Wij hadden het geluk om de hele familie te kunnen zien inclusief twee kalfjes en de mannetjes olifant.
In Thailand word er helaas nog veel misbruik gemaakt van deze dieren. Er worden zelfs nog ritjes met toeristen gemaakt op de olifanten. Iets waar ons hart van breekt en waar we fel op tegen zijn. De gidsen hier respecteren gelukkig het wilde leven en blijven allemaal op gepaste afstand van de dieren. Ook wordt er niets gebruikt (als in eten) om wilde dieren te lokken.

Wilde olifanten - Khao sok

Val in slaap onder de sterrenhemel

Bij terugkomst staat er een heerlijk diner klaar met onder andere verse vis. Zwemmen mag niet meer wanneer het donker is, dus je kruipt lekker op tijd je bed in. Ergens in de verte hoor je nog wat apen brullen, maar het is de stilte die overheerst. We waren bang dat we op en neer zouden schommelen, maar dit viel reuze mee. Je voelt het echt maar een heel klein beetje schommelen.

De volgende ochtend ga je al voor het ontbijt op safari. Als de zon net op komt varen we nog een keer het meer over. We zien gibbon apen de bomen trotseren en tientallen neushoornvogels.
Wanneer we terugkomen schuiven we aan bij het ontbijt. Dan is er nog even tijd om vrij te kunnen zwemmen voor we Khao Sok met kinderen verlaten en weer langzaam terug richting de bewoonde wereld gaan.

Cheow Lan Lake Thailand
Khao Sok met kinderen

En dan komen deze twee fantastische dagen toch echt aan een einde. De boot vaart terug naar de pier en daar stap je weer in de minivan terug richting het resort. Onderweg stop je nog één keer voor een lunch bij een restaurant met een fantastisch panoramisch uitzicht.
Voor ons was deze tour echt het hoogtepunt van onze hele Thailand reis! Khao Sok met kinderen is dus prima te doen. Met een beetje voorbereiding kan dit ook zomaar jouw hoogtepunt van je reis worden.

Must Reads on the blog

WOTR Must Reads