EUROPA

MIDDEN-AMERIKA

AZIË

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE Bestemmingen

Italië

Europa

Midden-Amerika

Azië

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE  bestemmingen

Italië

Koh Phangan met kinderen | hier wil je heen

WOTR

WOTR = Wolves on the Road, wij zijn Johan, Manoëlle, Dex, Bing en Billie. In 2022 besloten wij ons leven volledig om te gooien. Wil je meer over ons weten of onze reis volgen? Check dan onze Insta @wolvesontheroad.

Yes met 3 kinderen kunnen wij je hier zeker veel informatie over geven!

Koh Phangan met kinderen is voor ons zonder twijfel het leukste eiland van Thailand. Denk aan witte stranden, hippe eettentjes en de mooiste zonsondergangen. Het heeft de perfecte mix tussen ontspanning en vermaak. Daarnaast is het eiland klein genoeg om van Noord naar Zuid te kunnen met de scooter, maar groot genoeg voor een aantal dagen vermaak. En ben je van plan om, net als ons, met kinderen dit eiland te bezoeken? Dan zeggen wij zeker doen! Lees hier al onze tips en ervaringen over dit fantastische eiland.

Koh Phangan met kinderen - Wolves on the Road
Koh Phangan strand - Wolves on the Road

Hoe kom je op Koh Phangan met kinderen?

Wij vlogen vanuit Bangkok naar Surat Thani. Vanuit daar namen we de ferry rechtstreeks naar Koh Phangan. De vliegtickets zijn heel goedkoop en wij boekten ze rechtstreek via AirAsia. De verbinding naar het eiland regel je ook super makkelijk via 12go.asia. Zodra je op het vliegveld in Surat Thani landt loop je naar de counter van de maatschappij waarbij je het vervoer naar het eiland hebt geregeld. Hier krijg je een sticker opgeplakt (lekker LEAN hoor die Aziaten). Vervolgens word je in een bus naar de Donsak pier vervoerd waarna je in een kleine drie uur naar het eiland vaart.

12go Asia - Wolves on the Road
12go Asia - Wolves on the Road

Wat te doen op het eiland?

Huur een scooter op Koh phangan met kinderen

De beste manier om het eiland te ontdekken is met een scooter. Voor ons was het best spannend om dit te doen, aangezien we dit niet eerder durfden gezien het drukke verkeer in Azië. Op dit eiland kun je echt veilig de weg op. Er zijn maar een paar hoofdwegen en relatief weinig auto’s. Bijna iedereen verplaatst zich hier op het eiland met de scooter. De auto’s die je ziet zijn veelal de transport/tuktuk busjes om mensen naar hun accommodatie te brengen.
De prachtige wegen slingeren een weg langs de eindeloze stranden af. Het leuke aan het eiland is dat het niet vlak is, waardoor je soms op prachtige uitkijkpunten komt. Wij verbleven Noord-west op het eiland en reden in een klein uurtje (met hier en daar een tussenstop) naar het zuiden van het eiland.

Struin de vele mooie stranden af

Koh Phangan heeft heel veel mooie stranden. Pak je scooter en ga een dagje alle stranden af. Wij zaten zelf met ons resort aan het Haad Yao strand. Een heerlijk strand met een diepe afloop waar de kindjes heerlijk in de branding kunnen spelen. Maar ga zeker ook eens kijken op Secret Beach of Salad Beach. Haad Rin is ook zeker leuk om eens te bezoeken, maar ga hier niet heen rondom de volle maan. Dan worden er namelijk Full Moon party’s gehouden en kan er nog wat ongewenst afval op het strand liggen. Wat wij ook een mooi strand vonden was Leela beach. Dit ligt links van Haad Rin. Het is kleiner, intiemer en heeft veel charme.

Tijdens volle maan worden er Full Moon Party’s gehouden en is het dus echt een party eiland. Hier krijg je overigens weinig van mee wanneer je niet in Haad Rin verblijft. Wel merk je rond deze tijd dat de overnachtingen wat duurder zijn en het een stuk drukker is. Heb je de keuze? Boek je verblijf dan buiten de volle maan om.

Koh Phangan strand - Wolves on the Road

Bekijk eindeloze sunsets

Aan de westkust van het eiland vind je veel hippe eet- en drinktentjes. Zie je het al voor je? Net je scooter geparkeerd, de geur van heerlijk eten komt je tegemoet en je ploft neer in een relaxte stoel met een cocktail in je hand. Nee? Wij ook niet hoor! Met kinderen ziet het er iets minder rooskleurig uit. Denk aan vermoeide kinderen sussen met een filmpje en hopelijk nog wat gesprekken kunnen voeren met je partner aan tafel. We’ve all been there. Maar die zonsondergangen maken echt alles goed. Zeker de moeite waard om hier in de avonden op te wachten.

Let er op dat je op dit eiland goede muggenspray meeneemt. Soms moesten we letterlijk vluchten voor de muggen. Overdag hadden we er gelukkig niet heel veel last van, maar zodra het begon te schemeren waren onze steekvrienden volop aanwezig.

Ga winkelen bij Thong Sala terwijl de kids spelen

Thong Sala is het drukke gedeelte waar je meteen doorheen rijdt als je aankomt op de pier. Hier kun je overigens prima even doorheen wandelen. Je vindt er kleine winkeltjes met souvenirs, restaurants of eet er een lekker ijsje. Wij vonden hier een leuke, kleine binnenspeeltuin. Het is de bedoeling dat je je kinderen hier achter laat en zelf een uurtje gaat winkelen of een drankje doet. Ideaal wel. Er is iemand aanwezig die continue op je kinderen past. Wij vonden dat een heerlijke gedachte, maar toch nog net iets te spannend. Dus we bleven er lekker bij en lieten ze daar een half uurtje spelen. Zoek even in je navigatie MESSY HOUSE en je loopt er zo heen.

Koh Phangan Messy house - speeltuin

Kindvriendelijke hoteltips in Koh Phangan met kinderen

Er zijn heel wat hotels te vinden op het eiland. Van luxe resorts tot aan fijne hostels. Zelf vinden we dat je het fijnste zit aan de westkant van het eiland in de buurt van Haad Yao beach. Hier zit je aan de juiste kant van de fijne zonsondergangen en is het relatief rustig. Kies je toch voor het zuiden van het eiland? Let er dan op dat hier wat meer feestgangers zullen zijn. Vooral rondom de volle maan. Kies dan een hotel aan bijvoorbeeld Leela Beach.

BAAN HAAD YAO

Baan Haad Yao - Koh Phangan

Wij verbleven zelf in Baan Haad Yao. Dit hotel ligt op loopafstand van het Haad Yao strand én het heeft een fijn zwembad. Daarnaast hebben ze familiekamers waar je, naast een twee-persoons bed nog drie losse bedden kunt hebben. Ideaal voor een groter gezin.

Sarikantang Resort & Spa

Sarikantang Resort & Spa - Koh Phangan

Blijf je toch liever aan het levendigere gedeelte van het eiland? Dan is Sarikantang Resort & Spa ideaal. Het ligt direct aan Leela beach én het heeft ook nog een zwembad. Hier kun je in de ochtend heerlijk van je ontbijt genieten aan de rand van het strand terwijl je kids voor je in het zand spelen

Must Reads on the blog

WOTR Must Reads