EUROPA

MIDDEN-AMERIKA

AZIË

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE Bestemmingen

Italië

Europa

Midden-Amerika

Azië

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE  bestemmingen

Italië

Khao Yai met kinderen | op safari in het Nationaal Park

WOTR

WOTR = Wolves on the Road, wij zijn Johan, Manoëlle, Dex, Bing en Billie. In 2022 besloten wij ons leven volledig om te gooien. Wil je meer over ons weten of onze reis volgen? Check dan onze Insta @wolvesontheroad.

Yes met 3 kinderen kunnen wij je hier zeker veel informatie over geven!

Ga je naar Khao Yai met kinderen? Dan vind je deze oase van rust en natuur in nog geen drie uur rijafstand van Bangkok. In het nationaal park Khao Yai ga je op zoek naar de zeldzame gibbon apen, zie je olifanten in het wild of kun je, net zoals Leonardo di Caprio, heerlijk verkoelen in de waterval uit de film The Beach.

Khao Yai national park

Wanneer je verblijft in of rondom het plaatsje Pak Chong zit je centraal genoeg voor een tour in het nationaal park Khao Yai. Wij boekten onze tour via Greenleaf Tours en zijn mega enthousiast. In alles voel je hoe dit een grote familie is met een hart voor al het wild life.

Op safari in Khao Yai met kinderen

In de ochtend werden we opgehaald en naar het verzamelpunt van Greenleaf gebracht. Wij zouden ons niet zijn als we de instructies weer eens misvat hadden. In ons t-shirt kwamen we aan. Het was immers bloedheet en een regenjas heb je toch zeker in deze tijd niet nodig? Nou, de verbaasde blikken van de guides zeiden genoeg. We gaan aardig wat omhoog de berg in en dat kan, zeker richting de avond, fris zijn in de truck. Dus wij gingen snel op en neer voor onze jassen en jullie nemen ze op de aankomende tour gewoon mee toch?

Khao Yai national park

Gibbon apen

Wij hadden onwijs veel geluk met onze enorm enthousiaste guide, Khaan. Ze is in alles een vrouwelijk Freek Vonk en trok al snel aan de handrem voor we überhaupt in het park waren. In volle vaart renden we achter haar aan de jungle in en voor we het wisten stonden we oog in oog met de gibbon aap. Deze aap komt alleen in Zuidoost-Azië voor en wordt helaas met uitsterven bedreigd. Wat is dit gaaf!

Khao Yai met kinderen - Nationaal park - Wolves On The Road
De gibbon apen spotten
Khao Yai met kinderen - Nationaal park - Wolves On The Road
Onze fantastische guide Khaan

Wist je dat de gibbon aap voornamelijk in de bomen leeft en dat wanneer ze op de grond zijn, ze rechtop lopen. Net als de mens.

Het nationaal park Khao Yai met kinderen

Eenmaal aangekomen in het park krijg je speciale sokken aan die je over je broek en in je schoenen draagt. Deze dienen voor de teken en bloedzuigers die in de jungle leven. Nadat je uit de bossen komt controleer je goed de sokken en worden eventuele teken (en bloedzuigers) weggebrand.

Khao Yai met kinderen - Nationaal park - Wolves On The Road
Het uitzicht bij aankomst in het park. Met op rechts onze guide Khaan en Billie
Khao Yai met kinderen - Nationaal park - Wolves On The Road
Je krijgt lange sokken aan voor je de jungle in gaat

Wilde olifanten

Onze guide kreeg bericht dat er een wilde olifant gespot was bij de camp site (in dit park kun je dus ook kamperen. Ook deze tour kun je boeken en is onwijs tof! Wij deden het niet, maar na het zien van de camp site toch een beetje spijt. Want wat is het gaaf om hier midden in het park met je tentje te overnachten).

Khao Yai national park

En niet veel later hadden we geluk. Onze guide stuurde de bestuurder van onze truck in volle vaart richting de plek en sprintte richting het terrein. We zullen je de foto’s besparen, want rennen met een slapende baby op je rug in de draagzak is geen gezicht. Maar na het zien van die olifant was het alles waard.

Khao Yai national Park - wilde olifanten

We hebben die dag nog een keer een olifant kunnen spotten. Wat een geluk! Beiden keren waren het dominante mannetjes, wat een pret was om naar te kijken. Je mag er zeker niet te dicht bij in de buurt komen en daar let de guide, maar ook de Rangers van het park, goed op. Wilde olifanten zijn niet alleen gevaarlijk, maar mensen en wilde dieren horen altijd gepaste afstand te houden.

Khao Yai national Park - wilde olifanten
Khao Yai national Park - wilde olifanten

Let op: in Thailand worden veel tours aangeboden met olifanten. Van een rit op de rug tot aan het bezoeken van sanctuaries. Wij raden dit zeer af om te doen. Bezoek de olifanten in het wild op gepaste afstand. Wil je toch graag een sanctuary bezoeken? Doe dan goed research naar het welzijn van de dieren want bij heel veel sanctuaries is dit helaas niet niet het geval. Maar beter doe je het gewoon niet.

Van Neushoornvogels tot de mooiste waterval

Naast de olifanten en gibbons is er nog veel meer te vinden in het park. Van neushoornvogels tot slangen. De guides van Greenleaf tours doen er alles aan om je de wonderen van het park te laten zien.

Khao Yai met kinderen - Nationaal park - Wolves On The Road

Na de safari en een heerlijke lokale lunch, rijd je nog naar een schitterend uitkijkpunt en breng je een bezoek aan de bekende waterval uit de film The Beach. Hier kun je nog even relaxen. Zwemmen bij de waterval mag helaas niet meer, maar even met je voeten in het water is prima.

Khao Yai met kinderen - Nationaal park - Wolves On The Road

Na een geslaagde en lange dag word je weer teruggebracht naar de verzamelplek. En dan ben je onderweg toch blij dat je die jassen bij je hebt. Ook al was het 35 graden overdag.

Honger gekregen na de tour? Bij Greenleaf kun je gewoon aanschuiven voor het diner. Voor een prikkie eet je heerlijk lokaal Thais eten.

Waar verblijf je in Khao Yai met kinderen?

Wij verbleven bij het Watermill Resort. Dit resort ligt iets buiten het centrum maar dan heb je ook wel het leukste resort in Khao Yai met kinderen! Het ligt aan de rivier waar je met je bootje op mag varen. Of je schommelt er aan een hoge boom boven het water. Daarnaast heeft het resort ook nog een fijn zwembad. Eigenlijk is het niet in woorden uit te drukken hoe leuk dit resort is. Misschien dat je er zelf ook maar eens moet gaan kijken. De aandacht en liefde van de eigenaren (die in een fantastisch mooi huis midden op het resort wonen) zie je in elk detail terug.

Fijne restaurants in de buurt

The Raft Café Hier eet je de lekkerste steenoven pizza’s aan de rivier. Liever spareribs of de Thaise keuken? Ook dan ben je hier aan het juiste adres

E.A.T @khaoyai Niet alleen het eten is hier heerlijk maar voor in het restaurant kunnen de kleintjes ook heerlijk spelen met al het speelgoed dat er ligt.

Must Reads on the blog

WOTR Must Reads