EUROPA

MIDDEN-AMERIKA

AZIË

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE Bestemmingen

Italië

Europa

Midden-Amerika

Azië

Spanje

Panama

Thailand

Maleisië

Singapore

Indonesië

Costa Rica

Mexico

Curacao

Hongarije

Portugal

Denemarken

Zweden

Slovenië

Kroatië

Naar ALLE  bestemmingen

Italië

Bangkok met kinderen | in drie dagen

WOTR

WOTR = Wolves on the Road, wij zijn Johan, Manoëlle, Dex, Bing en Billie. In 2022 besloten wij ons leven volledig om te gooien. Wil je meer over ons weten of onze reis volgen? Check dan onze Insta @wolvesontheroad.

Yes met 3 kinderen kunnen wij je hier zeker veel informatie over geven!

Bangkok, de wereldstad die bijna net zo groot is als half Nederland. Waar de mooiste tempels te vinden zijn en op elke hoek van de straat heerlijke Pad Thai wordt bereid. De stad waar iedereen lijkt te leven, slapen en eten op straat. Dat deze stad bruist van het leven kunnen we je wel vertellen. Is deze stad ook geschikt voor kinderen? Zeker wel. Ook met kinderen is er genoeg te doen en ontdekken in deze gigantische stad. Lees mee hoe wij in drie dagen de hoogtepunten van de stad beleefden.

Dag 1 : Bijkomen van de vliegreis en Bangkok ontdekken

Er is niets zo fijn om ontspannen je reis te beginnen na een lange vlucht. Wij kozen er dan ook voor om met de taxi naar het hotel te gaan in plaats van het openbaar vervoer te nemen. En dat is met kinderen en al je bagage ook wel zo fijn. Nadat je geland bent in Bangkok kun je gemakkelijk vanuit het vliegveld de taxi nemen naar je hotel. Dit is heel goed geregeld, vonden wij. Volg het bordje met de officiële taxistandplaats. Daar krijg je een bonnetje met een nummer erop waar je taxi staat te wachten. Ideaal!

Meteen viel het ons al op dat het verkeer echt chaos is in Bangkok. Werkelijk overal sta je vast. Onze taxichauffeur vertelde ons al dat je, tijdens de spits momenten, wel een uur over één kilometer kunt doen. Zorg er daarom ook voor dat je hotel zich in het centrum bevindt, dicht bij de Khao San Road of de Rambuttri.

Ayathorn Hotel

Na elf uur vliegen is de kans groot dat jullie aardig last hebben van de jetlag. Het is zes uur later in Bangkok en dat brengt aardig je ritme in de war. En laat dat nou net iets zijn waar kinderen niet goed op gaan. Daarom deden wij het de eerste dag lekker rustig aan. Na het arriveren in ons hotel namen we eerst een frisse duik in het rooftop zwembad. En oh, wat was iedereen hier aan toe.

Wij verbleven in het Ayathorn Hotel. Een heerlijk hotel met écht onwijs fijne bedden, twee slaapkamers en een badkamer zo groot dat we er in konden dansen. Daarnaast was de ligging van ons hotel echt lekker centraal en heeft het dus een rooftop zwembad. Zo konden we, na een warme drukke dag, verkoeling zoeken in het koude water. Mocht je dit hotel ook boeken, zorg dan wel dat je aan de achterkant van het hotel slaapt. Wij sliepen aan de voorkant en dat kon nog wel eens rumoerig zijn in de weekenden.
Het hotel was iets boven ons budget, maar er is niets zo fijn als je jetlag uitslapen in een fijn hotel.

Rambuttri road

In de avond gingen we er op uit om de stad te ontdekken en een hapje te eten. Vanuit het hotel konden we lopen naar de Rambuttri Road. Dit is de straat naast de bekende Khao San Road. En daar waar de Khoa San Road een plek is die je in de avond beter kunt vermijden met kinderen, is de Rambuttri road het gezellige zusje. Hier vind je tal van restaurantjes en de sfeer is er gezellig. Wel is het enorm toeristisch en aardig druk. Voor ons betekende dat snel een hapje eten en weer lekker terug naar het hotel.

Tip: download de Grab app op je telefoon. Dit is de Aziatische Uber en werkt ideaal in Thailand

Dag 2: Relaxen in het Lumphini Park en met de boot over de Chao Praya

LumpHini Park

Dat deze wereldstad leeft hebben we wel gemerkt. En na de jetlag nachtdienst waren we allemaal vrij moe. Dus besloten we om de drukte wat te vermijden en naar het Lumphini Park te gaan. Dit grote park is geschonken door de koning en is een heerlijke uitvalbasis midden in de stad. Het park is vernoemd naar de geboorteplaats van Boeddha, Lumbini in Mepal. Het leuke aan dit park is dat er tientallen varanen te vinden zijn. Deze kunnen wel tot twee meter groot worden. Doorgaans eten ze alleen dode dieren, maar ze kunnen wel bijten. Dus kom er niet te dicht bij in de buurt.

Wij gingen vooral naar dit park vanwege de grote speeltuin die er te vinden is. Want wees eerlijk, na weinig slaap is dit voor iedereen een win-win situatie.

Boottocht over de Chao Praya rivier

We besloten om, na het bezoek aan het park, met de taxi naar de Khao San Road te rijden. Vrijdagmiddag, spitsuur. Dat zou ons een flink uur kosten om er te komen. En na een scheef gezicht van de taxi chauffeur stelde hij voor om ons naar de boottaxi te brengen. Dit zou dichterbij zijn en ons sneller op plaats van bestemming brengen. Little did we know. Met open ogen zijn we in een toeristentrap gevallen. Hopelijk kunnen we jullie deze grap besparen.

Tijdens de rit kregen we eerst een geplastificeerde flyer onder onze neuzen met tours. Daar waar mensen op olifanten zaten en aapjes gekleed aan een touwtje liepen. Daar kunnen we dus echt niet naar kijken en gaven deze al snel terug. Of we daarna nog even langs de Fake shop wilden. Nee, vriend, dat hoeft niet. Rij nou maar naar die boottaxi. Oh en die boottaxi, dat was een piratenboot vertelde hij ons. We snapten er niets meer van. Een pirate boat? Wat bleek, hij bedoelde een private boat. Maar in Thailand kunnen ze de v niet goed uitspreken. Toen beseften we ons al dat hij ons niet naar de openbare taxiboot zou brengen.
Uiteindelijk belanden we achter in een steegje waar ze ons een veel te dure bootrit wilden aansmeren. We hebben, nadat we wilden weglopen, flink kunnen onderhandelen. Maar aan het eind zijn we toch met een veel te dure privé watertaxi de Chao Praya River overgegaan richting de Khao San Road. Conclusie: altijd goed vragen waar ze je dan heenbrengen en niet meegaan in dat wat ze je verkopen willen. Overigens was dit de eerste en enige ervaring hoor, alle overige taxiritten waren wel prima.

Het contrast tussen de mooie, rijke beelden en de locale bevolking
De skyline van Bangkok op de achtergrond

Khao San Road

De prive boottaxi bracht ons gelukkig wel naar de juiste uitstap plaats. En na het halen van een welverdiende koffie en wat lekkers bij de Starbucks, liepen we richting Khao San Road. Dit is de grote uitgaans-/winkel straat in het centrum van Bangkok. Ik denk dat je het nog niet zo gek kunt bedenken of je kunt het hier eten, kopen en meemaken. Aanschouw hier kraampjes vol insecten voor wie durft. Shops met cannabis logo’s en een grote 18+ op het raam en live muziek van mannen in jurken. Een plek waar je overduidelijk in de avond niet moet zijn met kinderen, maar waar je zeker overdag eens overheen moet struinen om de gekheid en de chaos ervan te ervaren.

Wij sloten hier de dag af in een fijn restaurant op de straat die hier parallel aan loopt, de Rambuttri Road. Toch iets kindvriendelijker. En daarna natuurlijk met de Tuk Tuk terug naar het hotel. Dat moet je zeker een keer meemaken. Spreek wel van tevoren een vast bedrag af, want de prijzen kunnen enorm verschillen. En ook hier kun je prima onderhandelen over de prijs.

DAG 3: Fietstour met Co van Kessel en een bezoek aan de Wat Arun Tempel

Co van Kessel

Als er iets het hoogtepunt van onze dagen in Bangkok is, dan is dat wel de fietstour van Co van Kessel. Deze is onwijs aan te raden en écht heel erg leuk om te doen met kinderen. Opgezet door een Nederlander (Co van Kessel) die dit hele concept vanuit zijn hart en liefde voor Thailand tot een succes heeft gemaakt. Helaas is de beste man overleden, maar in alles merk je hoe gedreven hij was in dit bedrijf.

Wij boekten de 5-hour tour waarbij je niet alleen gaat fietsen, maar ook een stuk de rivier overgaat met een longboat. De oudste twee fietsten zelf en Billie ging bij moeders achterop in een kinderstoeltje. Ook helmen zijn er te verkrijgen voor de kinderen. Zelfs voor Billie. En nu hoor ik je denken… vijf uur fietsen met kinderen? Maar geloof ons. Dat is prima te doen! Het tempo is laag, er zijn genoeg stops onderweg en je gaat natuurlijk ook een stuk met de boot. Het ideale moment voor een middagslaapje in de draagzak.

Niets geen cliché bestemmingen tijdens deze tour. Je fietst namelijk bijna niet op de weg en je gaat vooral tussen de lokale bevolking door. Over kleine markten, waar je soms letterlijk langs de keuken af fietst om daarna weer in een ander steegje uitkomt. Door Chinatown heen en je fietst ook door een kokosnoot plantage waarbij je over kleine smalle paadjes fietst. En tot slot stop je ook nog bij een tempel die je kort even bezoeken kunt. Wat een avontuur! Zeker doen dus wanneer je in Bangkok bent.

Wat Arun Tempel

Na een verfrissende duik in het zwembad gingen we in de middag de mooiste tempel van Bangkok bezoeken. En niets is gelogen, want de tempel was inderdaad indrukwekkend mooi. Je mag helaas niet meer helemaal naar boven lopen, maar je kunt er toch een klein stukje op. De tempel zelf ligt aan de rivier en is dus ook prima te bereiken met de watertaxi.

Let op: bij een bezoek aan de tempel moet je, uit respect, je schouders en je knieën bedekt hebben. Neem dus een sarong of iets dergelijks mee. Je schoenen moet je uitdoen en bij het betreden van de tempel moet je over de drempel heen stappen. Ga er dus niet op staan. Verder is het gebruikelijk dat je niet met je voeten richting de boeddha gaat zitten.

Meer kindvriendelijke activiteiten in Bangkok

  • Bezoek Kidszania. Hier kunnen kinderen een dag verschillende beroepen uit proberen. Wij zijn er niet meer geweest, maar het staat nog op het lijstje voor ons volgende bezoek. Het schijnt heel leuk te zijn. LET OP: KIDZANIA IS HELAAS TIJDELIJK GESLOTEN (laten jullie het ons weten mocht het weer open zijn?)
  • Ga spelen bij Safari Garden Playground & Cafe. Je kinderen kunnen hier heerlijk buiten spelen en ravotten. Er zijn ook diertjes te vinden en er is zelfs een heel leuk kinderzwembad bij. Daarnaast zit er een fijn cafe bij. Wij vonden dit de leukste speeltuin in Bangkok
  • Liever binnen spelen met (kleinere) kinderen? Ga dan eens spelen bij Wonder Woods
  • Ga naar de Mahanakhon Tower. Hier vind je, boven aan het gebouw, een uitzichtpunt met een glazen vloer. Je hebt hier een fantastisch uitzicht over de stad. Voor wie erop durft te gaan staan natuurlijk.
  • Bezoek het Pororo Aquapark op het dak van de Central Plaza Mall of bezoek het Fantasia Lagoon Aquapark.
  • Mocht je tijd hebben bezoek dan zeker ook eens een shoppingmall in Bangkok. Deze zijn enorm!
  • Bezoek natuurlijk nog meer tempels, zoals de Wat Phra Kaeo (belangrijkste tempel van Bangkok) of de Wat Pho tempels (inclusief de grote liggende Boeddha).

Feitje: veel mensen hebben in Bangkok niet eens een keuken. Daarom wordt er vooral op straat geleefd, gegeten en zelfs geslapen.

Kindvriendelijke hotel tips in Bangkok

Bangkok is onwijs groot en er zijn dus ook heel veel hotels te vinden. Eerder vertelden we je al in deze blog dat het verkeer chaos is en je zomaar een uur kunt doen over één kilometer in de stad. Verblijf dus in het hotel dat centraal ligt. Een hotel in de buurt van de Khao San Road of de Rambuttri Road is daarom het fijnste.

Ayathorn Hotel

Wij verbleven in het Ayathorn hotel. En wanneer je iets meer budget hebt dan is dit een heel fijn hotel. Er zijn familiekamers met aparte slaapkamers (met heerlijke bedden) en een badkamer met ligbad en een regendouche. Ook heeft het hotel een rooftop zwembad en dat is op hete dagen écht heel erg fijn met kinderen.

Bangkok Saran Poshtel

Het Bangkok Saran Poshtel boekten we in eerste instantie. Een fijn een mooi ingericht hotel wat betaalbaar is en het ontbijt zit er bij inbegrepen. Het heeft alleen helaas geen zwembad. Dit was voor ons de reden om het om te boeken, maar mocht je dit geen probleem vinden dan is dit hotel perfect.

Time Sabai 134

Dit hotel stond ook op ons lijstje, maar had helaas geen beschikbaarheid meer toen wij er waren. Alleen de vibe al van het Time Sabai 134 hotel leek ons fantastisch. Helaas geen zwembad hier maar wel een familiekamer.

Villa Bangkok

Vrienden van ons bleven in dit hotel. Villa Bangkok ligt in dezelfde straat als het Ayathorn hotel en dus lekker centraal. De 7/11 vind je hier op de hoek. Dit hotel heeft ook familiekamers met een stapelbed voor de kinderen. Ook heeft het een fijn zwembad. En eerlijk is eerlijk, dit hotel is ook een plaatje voor het oog.

SHAN VILLAS SUKHUMVIT

Verblijf je toch liever wat verder van het drukke centrum en dichter bij het vliegveld? Dan is SHAN villas Sukhumvit wellicht iets voor jullie. Wij zijn onze tweede keer in Bangkok hier geweest en het is een heerlijk hotel met geschakelde familiekamers. En op het dakterras vind je er nog een heel tof restaurant.

Must Reads on the blog

WOTR Must Reads